Legice u kuhinji - portal o dobroj papici

O nama

Legica Kristina
Volim jednostavne recepte, bez puno izmišljanja i traženja odgovarajućeg sastojka danima, uvijek težim jednostavnijim receptima s 'hintom' nečeg...posebnog. Jednostavnost je ono što me vodi, bilo u spravljanju slatkih ili slanih jela. Obožavam čokoladu (a tko ne? Laughing ), a omiljena zanimacija (uz moje klince) mi je ukrašavanje slastica s fondanom koji pruža beskonačno puno mogućnosti.

Nažalost, zbog poslovnih i roditeljskih (Laughing) obveza nemam toliko vremena koliko bih željela za sve što sam naumila, no nekako se nađe tih nekoliko trenutaka za uživanje Smile Nekako usput sam se zaljubila u fotografiju, pa sad pokušavam spojiti te dvije ljubavi u nešto novo. Nadam se da će ovaj blog postati mjesto na koji će svi rado dolaziti u potrazi za dobrim i isprobanim receptom Smile

Legica Sanda
Za mene kuhinja nije samo kuhinja... to je moja oaza kreativnosti. Jednakim užitkom pristupam, kako novim  neisprobanim receptima, tako i starim, milijun puta prožvakanim (doslovce) Istražujem, mijenjam, dodajem, oduzimam prilagođavajući hranu svom ukusu te na taj način stvaram svoj jedinstveni recept.

Najiskreniji sudac i kritičar je moj suprug – istinski gurman i školovani kuhar. Za njega ne postoji namirnica koju ne voli i koju ne želi probati tako da uistinu vjerujem njegovoj prosudbi. Za sada imam prolaznu ocjenu.

Zapravo kad malo bolje razmislim, rekla bih da je ipak kći ta koja stavi točku na i. Bljac (u prijevodu bljak) je najnovija riječ (dofurana iz vrtića) u našoj kuhinji. Za razliku od moje legice, ja baš i nisam vješta s fotićem ali dat ću sve od sebe da naučim i da Vam serviram, kako finu klopu, tako i lijepu fotografiju.

O nama
Ideja Legica u kuhinji nastala je spontano za vrijeme nedjeljne kavice. (ne, ne one mirne i tihe kakvu vjerojatno zamišljate).. Klinci su baš bili u modu vikanje, trčanje i devastiranje pa smo nas dvije zapravo zbrisale na zamišljeni pusti otok, prepun kitchen gadgeta, knjiga s receptima, kalupa i besplatnih namirnica – dakle u raj i tamo zaključile da je vrijeme da svoj entuzijazam nesebično podijelimo s ostatkom svijeta. Laughing

A sad ozbiljno..
Bit će tu svega (najviše čokolade, doduše) - od slanih jela, grickalica, pripravaka od dizanog tijesta, torti, kolača, strip recepata, savjeta...
Naglasak je na jednostavnosti i želji da te iste recepte napravite i vi. Također prihvaćamo svaki savjet i dobronamjernu kritiku. Ne vjerujemo da ćete ovdje moći naći nešto dosad neviđeno (tome ni ne težimo), ali isprobano i pripremljeno s ljubavlju sigurno hoćete. U nadi da će svatko od vas na ovoj stranici naći ponešto za svoj gušt i da će doživljaj podijeliti s nama, želimo vam dobrodošlicu u društvo legica.

Radimo pod motom: Ono što znamo podijelit' ćemo, a što ne znamo, pa naučit' ćemo. Mlade smo mi :tješise: (ovo mlade smo mi ne spada u moto)
    
Vaše legice Kristina i Sanda

Dodatno iz ove kategorije: Kontaktirajte nas »

Zadnje objavljeno

Najviše čitano

Vi ste ovdje:Naslovnica O legicama O nama